Dennis Drejer

Klap mig i r**** og kald mig nørd

Find udløbne / slettede domæner med pagerank – Undgå at blive snydt

Når man kigger på udløbne / slettede domæner skal man være meget vågen. Man kan ikke bare købe domæner med arme og ben. Man skal huske at tjekke om man krænker privatpersoner, virksomheder, offentlige institutioner eller andre ved køb af domænet.

Der ud over skal man være opmærksom på, at hvis domænet har være 301 redirectet til et andet domæne, så er det det andet domænes pagerank du ser og ikke domænets eget.

Følg min video, så bliver du aldrig overrasket.

UPDATE: Morten Elm kom med et nemmer trick. Lav følgende søgning på Google: info:example.com så vil du hurtigt kunne se om domænet redirecter.

20 thoughts on “Find udløbne / slettede domæner med pagerank – Undgå at blive snydt

 • Martin Hjort siger:

  Ha skide godt trick. Sad netop i går og spekulerede på hvordan hulen det mange er jer rutinerede gutter snakker om ind i mellem med at købe domæner med PR, fungerer og hvordan man finder dem.

  Så skide godt og mange tak 🙂

 • Lars Skjoldby siger:

  Ja den hoppede jeg også i de første par gange jeg købte udløbet domæner.
  Fedt du lige har brugt tid på at lave en lille guide.

  Nu er jeg ikke programmør, men mon ikke man kunne lave et tool der rent faktisk kunne tjekke om det var den rigtige pagerank – eller om den var arvet fra et andet domæne?

  • Dennis Drejer siger:

   Tror jeg der er mange der er gjort. Det var derfor jeg lige tog mig et par minutter til at lave videoen.

   Det kan helt sikkert godt lade sig gøre, at programmere noget til det. Det kunne være, at jeg skulle overveje at gøre det.

 • Der er mange ting der spiller ind, men de fleste har jeg faktisk luget væk på min nye side http://www.domaininsight.dk/ – som faktisk tilbyder andre ting og sager også 🙂

 • Morten Elm siger:

  Alternativt kan man også bruge en “info:domæne.dk”. Det giver samtidig mulighed for at checke PR, hvis man kører med SEO Quake eller lignende.

  • Dennis Drejer siger:

   Ahh snedigt. Der kan man nemmere se om domænet redirecter.

   Jeg bruger ikke SEO Quake, da der er indtil flere memory leaks i programmet. Det sløver mit arbejde.

   Det fik du lige et link ud af. Jeg har opdateret teksten 🙂

 • Mads Singers siger:

  God post Dennis, jeg har brugt en del tid på at lede efter udløbede domæner og jeg ville gerne have kendt til 301 re-directs pointen tidligere!

 • Laust Kehlet siger:

  Det var et dejlig lille tip, som helt sikkert kan bruges – tak for det 🙂

 • Kristian Ole siger:

  Gode råd som man helt sikkert skal følge. Jeg plejer at bruge cache: funktionen i Google for at tjekke om domænet er blevet redirectet.

  • Dennis Drejer siger:

   Din kommentar var desværre smuttet en tur forbi mit spamfilter.

   Som opdateringen beskriver, så er det nemmere at bruge info:domæne.dk og se om resultates url er det samme som det du søgte efter.

 • Hej Dennis
  Tak for info. Nogle domæner kommer slet ikke op i en Google søgning, hverken på “domæne.dk” eller på “info:domæne.dk”. Hvad betyder det? Hot cakes eller shit cakes?
  Hvordan kan jeg så tjekke dens PR og om den allerede er redirected?

 • Super artikel.
  Findes der et godt program, som kan sorter domæner, sådan man kan finde domæner, inden det specifikt områd?

 • Tim siger:

  Gammelt indlæg, men rigtig glad for jeg fandt det, da jeg er på udkig efter PR domæner. Webhosting.dk kan ikke længere sorterer efter PR da det ikke er oplyst på deres side. Er der andre domænebørser nogen kan anbefale ??

 • Per Allerup siger:

  Jeg har da vist også købt min andel af domæner med spoofed pagerank.
  Jeg tillader mig lige at gøre opmærksom på mit eget tool, hvor jeg blandt andet henter linkdata fra Ahrefs ind, så man kan vurdere om der er relevante links til sitet – Ligesom man kan se, om et domæne stadig har indekseret sider i Google, samt ikke mindst om der er gemt indhold fra domænet i Wayback Machine.

  Tjek det evt. her: http://www.crawlr.dk/deleted

 • Søren siger:

  Der er ikke mere pagerank! Der er færdig… Men tak for video på Vimeo

 • Martin siger:

  Rigtigt godt og brugbart indlæg. Findes der en hjemmeside, hvor man kan søge efter slettede domæner i en bestemt branche? Jeg syntes umiddelbart ikke jeg kan finde noget efter en Google søgning.

  Jeg ved ikke om andre allerede har anbefalet det, men jeg vil råde jer til at tjekke backlinks igennem f.eks. på Ahrefs eller anden udbyder inden man køber, da der kan gemme sig nogle overraskelser.

 • God artikel, den er dog ved at være et par år gammel, spekulerer på, om der stadig er værdi i at opkøbe gamle relevante domæner med PR. Så denne artikel med Matt Cutts, som er helt tilbage fra 2009:

  http://searchengineland.com/do-links-from-expired-domains-count-with-google-17811

  Nogen der har gjort sig nogle erfaringer?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *