Dennis Drejer

Klap mig i r**** og kald mig nørd

Få søgemaskineoptimeret din webshop via Partner Ads affiliate links (Google Bomb kan laves via 302 affiliate redirects)

Har man arbejdet med søgemaskineoptimering i et par år og fulgt lidt med rundt på nettet, så er man helt sikkert på et eller andet tidspunkt stødt på udtrykket Google Bomb.

Et af de bedste eksempler på en Google Bomb var med en søgning på “Miserable failure”. På dette søgeord rankede en biografi af George W. Bush, dog uden at ordene var nævnt.

Denne søgning gjorde, at Google ændrede deres algoritmer, så det langt fra blev lige så nemt at lave Google Bombs.

Et eksempel på en Google Bomb

Det er dog langt fra umuligt at lave Google Bombs nu. Man kan sagtens få et website til, at ranke på søgeord som ikke står på hjemmeside. Det kan endda lade sig gøre via links som 302 redirecter, som de for eksempel gør hos Partner Ads.

Jeg har på flere af mine affiliate sider brugt ordene “Gå direkte til tilbudet” for, at få folk til at klikke på mine links. Disse ord var altså min ankertekst.

Prøv at se denne Google søgning på ordene “Gå direkte til tilbudet” eller se billedet her under.

Google Bomb virker via 302 redirects.

Webshops der hverken indeholder det ene eller det andet ord ranker på søgningen.

Det betyder, at man som webshop vil kunne forbedre sine placeringer i søgemaskinerne, ved at få affiliate sites til at bruge ens vigtige søgeord, som ankertekst til affiliatelinket.

Omend det måske ikke giver de vildeste placeringer, så er det da værd at tage med, når man sidder og vælger om man kun vil lade affiliates bruge billeder eller både billeder og tekst.

Selv om Tradedoubler og flere andre netværk også bruger 302 redirects, så har jeg kun set dette ske for Partner Ads

Er der nogen der at testet noget lignende eller kender til et dybere forklaring til hvorfor dette sker i nogle tilfælde og andre ikke?

, , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *